10 ting å gjøre i karantene

Om du er en av dem som ikke kan jobbe på grunn av regjeringens sikkerhetstiltak, om du er i karantene eller om du er permittert, har jeg samlet sammen idéer til hva du kan foreta deg. Det MÅ ikke være så kjedelig, om man bare ser etter litt muligheter.

GÅ TUR

I dag har Haakon og jeg tatt med alle fire hundene på langtur. Det har vært kaldt, men i alle fall sol! Vi har gått der vi vet det er koselig, og hvor det som regel er uforstyrret, slik at hundene har kunnet løpe fra seg litt. Det var faktisk helt nydelig å få gått en fin tur. Hundene koste seg skikkelig, og vi fikk beveget oss litt, i og med at treningssenteret var stengt.

VASKE OG RYDDE

Nå er det ingen unnskyldning for å ikke gjøre rent eller rydde! Endelig kan du få kontroll i klesskapet, få ryddet i hyllene og vaske der du aldri orker. Selv om dette er kjedelig, er det i alle fall noe vi alle er glad for å få gjort når vi er ferdige med det.

PUSSE OPP

Har du utsatt oppussing lenge på grunn av mye jobb? Nå er tiden inne for å komme i gang igjen! Noe som må males? Gulv som skal legges? Det er bare å kjøre på, for nå har du tid!

LAGE GOD MAT

Det er tid for å la seg friste til å prøve noe nytt og godt på menyen. Det finnes så sykt mye digg mat der ute, så da er det tid for å prøve noe nytt. Vi er så heldige at matbutikkene er åpne, så enten kan du kjøpe selv, få levert på døren eller få noen til å handle for deg.

SE PÅ VIAPLAY ELLER VIAFREE

Har du ikke fått sett Camp Kulinaris? Alle episodene som er vist på tv ligger nemlig tilgjengelig på nett via viafree.no eller Viaplay. Du kan bruke PC eller laste ned Viafree-appen på telefonen, nettbrett eller AppleTv.

TRENE HJEMME

Det er mange måter å trene hjemme på, men det beste tipset mitt er å søke opp filmer du kan følge på YouTube. Da kan du gjøre alt mulig, både Yoga og styrketreninger uten de apparatene du vanligvis bruker på treningssenter. Prøv også å jogge, hoppe hoppetau eller gjøre spensthopp.

KUNST

Har du egentlig en kunstner i deg? La hen komme ut! Om du egentlig elsker å synge, spille piano, male eller danse – slipp det løs. Vær deg selv, føl på friheten og tiden du vanligvis bare bruker på å tjene penger. Du kan også meditere litt om du ønsker å komme nærere deg selv.

LEKE MED BARNA

Har du barn? Lek med dem! I en stressende hverdag kan man fort bli sittende og stirre ned tv-skjermen fordi man er sliten. Prøv å gripe øyeblikket litt, nyt tiden du har med de du elsker. Kanskje det er på tide å lære sønnen sin å sykle? Tenk litt etter, for her er det mye å hente.

LÆRE HUDEN TRIKS

Vi må ikke glemme dyrene våre… Nå kan du endelig se hunden din i øynene og nyte tiden sammen. Kan han fortsatt ikke ligg? Lær ham det! Om du har en hest kan det være nydelig å ha en lang dag i stallen der du steller og ordner skikkelig. Kos, sitt sammen i boksen, nyt kjærligheten dere imellom.

SPILL LUDO

Hvor ofte tar vi oss tid til å spille noe sammen? Herregud, jeg savner å spille ludo! Samle alle du bor med og prøv å ha det litt hyggelig. Om du bor i kollektiv, samle gjengen og ta et par glass vin og spill noe. Her kan man bli både bedre kjent, le sammen, kose seg og bare nyte livet litt.

 

Her hjemme går alt tregt i dag. Vi har vært og handlet litt klær. Det har vært veldig fint, i og med at butikkene ikke har masse folk. Nå er vi hjemme, men er også invitert over på spillkveld. Jeg vet enda ikke hvordan det blir, om det kanskje er lurt å holde seg hjemme… Vi må uansett få spist litt før vi gjør noe som helst, så får vi se hvor kvelden fører oss.

Nyt bildene fra vår tur i dag ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

5 kommentarer

Siste innlegg